ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM
ÜNİVERSİTESİ

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

Tuzla Bilim Merkezi Açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şu ana kadar ilçe ölçeğinde 17 bilim merkezindeki eğitim atölyelerinde 865 binin üzerinde gencin bilimin göz kamaştırıcı dünyasıyla buluşturulduğunu belirterek, “Bugün de 18’incisini Tuzla’da hizmete sunuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim merkezimizle; gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırırken, onları bilimin uçsuz bucaksız dünyasıyla tanışmasına vesile oluyoruz. Sergi alanları ve eğitim atölyeleriyle gençlerimize edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme imkânı tanıyoruz. Gözlemevinde yer alan güneş saatinin yanı sıra kutup bilim evi ve planetaryumla; gençlerimizin keşif yolculuğuna çıkmasını sağlıyoruz.” dedi.

Bakan Kacır, İstanbul’un bilim ve teknoloji ekosistemine yeni bir soluk kazandıracak Tuzla Bilim Merkezinin açılışını yaptı. Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümününün idrak edildiğini belirten Kacır, konuşmasında şunları kaydetti: 

KAHRAMANLIK DESTANI: Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanıdır. Verdikleri mücadeleyle milletimizi Çanakkale Zaferi’ne ulaştıran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

BİLİM VE TEKNOLOJİ İKLİMİ: Gençlerimizin vizyoner bakış açıları ve potansiyelleri bizleri fazlasıyla heyecanlandırıyor. “Millî Teknoloji Hamlesi” hedeflerimizi birer birer gerçekleştirebiliyorsak, başarılı sonuçlar alabiliyorsak, bu elbette ki gençlerimizin hayal dünyaları, geleceğe yönelik çizdikleri umut sayesindedir. Gençlerimizi bilim ve teknoloji iklimi ile tanıştırmaya devam ediyor, yeni çalışmalar yapmalarını sağlayacak atılımları teker teker gerçekleştiriyoruz.

TEKNOFEST: Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’le; yarışmalara katılan gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, bilim ve teknoloji yolculuğunda onların yanında yer alıyoruz.  Cumhuriyetimizin 100. yılında TEKNOFEST’lerde; biyoteknolojiden roket mühendisliğine, yapay zekâdan iklim teknolojilerine 44 teknoloji yarışmasında, 1 milyon gencimizin projelerine şahit olduk.

DENEYAP: 81 şehrimizde kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyelerimizle gençlerimizi bilim ve teknoloji dünyasıyla tanıştırıyoruz. Robotik kodlamadan, tasarım ve programlamaya, nesnelerin internetinden havacılık ve uzay teknolojilerine  pek çok yenilikçi teknoloji başlığında 36 aylık ücretsiz eğitim imkânı sunuyoruz.  Merak eden, araştıran, keşfeden, çözüm üreten bir gençliğin ardında, tüm imkânlarımızı seferber etmekten geri durmuyoruz.

DENEYAP: Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 şehrimizdeki Deneyap Teknoloji Atölyelerimize öğrenci başvurularımız sürüyor. 25 Mart’a kadar tüm illerimizdeki 4., 5., 8., 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıflarında okuyan öğrencilerimizin başvurularını bekliyoruz. Öte yandan bilim iletişiminin en önemli araçlarından bilim merkezlerimiz vasıtasıyla, TEKNOFEST kuşağını denemeye ve keşfetmeye teşvik ederken, bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve erişilir kılıyoruz.

BİLİMSEL OKURYAZARLIK: Bilimsel okuryazarlığa sahip bir toplum oluşturmak ve bilim kültürünü geliştirmek amacıyla yurdun dört bir yanında bilim merkezleri kuruyoruz. Bugüne kadar büyük ölçekli 12 bilim merkezimizi, bilim ve teknoloji ateşini yakmak adına, gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetine sunduk. 4 ilimizde daha büyük ölçekli bilim merkezi kurulmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

7’DEN 77’YE: Ziyarete açık olan bilim merkezlerimizde 7’den 77’ye 11 milyon vatandaşımızı ağırladık.  Bununla birlikte ilçe ölçeğindeki bilim merkezlerimizde de faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Şu ana kadar ilçe ölçeğinde 17 bilim merkezimizdeki eğitim atölyelerinde 865 bin gencimizi bilimin göz kamaştırıcı dünyasıyla buluşturduk. Bugün 18’incisini Tuzla’da hizmete sunuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyoruz.

KEŞİF YOLCULUĞU: Bilim merkezimizle; gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırırken, onları bilimin uçsuz bucaksız dünyasıyla tanışmasına vesile oluyoruz. Sergi alanları ve eğitim atölyeleriyle gençlerimize edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme imkânı tanıyoruz. Gözlemevinde yer alan güneş saatinin yanı sıra kutup bilim evi ve planetaryumla; gençlerimizin keşif yolculuğuna çıkmasını sağlıyoruz.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ: Bizler gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. İmkân verildiğinde, gerekli ortam sağlandığında onların neler başarabileceklerini çok iyi biliyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak TÜBİTAK ile birlikte; yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde gençlerimizin bilim ve teknoloji dünyasına yönelik heyecanına ve motivasyonuna ortak olmaya devam edeceğiz.

 

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email