PRIMA Programı 2022 yılı Bölüm 2 (Section 2) çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulunan 25 projeden 13 tanesinde Türkiye’den ortaklar yer almıştır. Türkiye’den ortakların yer aldığı projelere dair bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Desteklenmeye uygun bulunan tüm projelerin listesi için lütfen tıklayınız.
Türkiye’den Ortakların Yer Aldığı Projeler
Proje Kısa Adı
Proje Başlığı
Koordinatör Kurum/Kuruluş
Konsorsiyum Ortağı Ülkeler
Türkiye’deki Proje Yürütücüsü ve Kuruluşu
Oli4food
Microbial resources for a sustainable olive oil system and a healthier Mediterranean food: from by-products to functional food
İstanbul Teknik Üniversitesi
Türkiye*, Almanya, İspanya, İtalya, Fas, Mısır
Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven,
İstanbul Teknik Üniversitesi
FEED
From edible sprouts to healthy food
National Research Council – CNR
İtalya*, Almanya, Hırvatistan, İspanya, İsrail, Türkiye
Doç. Dr. Zafer Erbay,
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
InnoSol4Med
Innovative sustainable solutions for ready-to-eat traditional Mediterranean products and non-conventional healthy foods
University of Split
Hırvatistan*, İspanya, İtalya, Fas, Türkiye
Prof. Dr. Fatih Özoğul,
Çukurova Üniversitesi
MEDACORNET
Rescuing acorns as a Mediterranean traditional superfood
LANDRATECH, LDA
Portekiz*, Cezayir, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Fas, Tunus, Türkiye
Dr. Canan Urhan
Beykent Üniversitesi
MedDietMenus4Campus
Promoting stakeholder adherence to Mediterranean Diet on Campus through menu interventions and social marketing strategies
Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto
Portekiz*, Hırvatistan, Türkiye
Doç. Dr. Derya Dikmen,
Hacettepe Üniversitesi
MedInCircle
Future-proofing the Mediterranean agri-food chain through integrated and circular management of contaminant-safe water, nutrients and bioresources
Università di Napoli Federico II
İtalya*, Fransa, Türkiye, Mısır
Prof. Dr. Erkan Şahinkaya,
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
MoreMedDiet
More on the adoption of a healthy Mediterranean diet
Universidad de Extremadura
İspanya*, Mısır, Fransa, İtalya, Portekiz, Tunus, Türkiye
Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz,
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
PROMEDRICE
Effective farming practices to protect water resources in Mediterranean rice-based agroecosystems
Universitat de Girona
İspanya*, Mısır, İtalya, Fas, Portekiz, Türkiye
Mehmet Taşan,
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Samsun)
Safe-H2O-Farm
Innovative farm strategies that integrate sustainable N fertilization, water management and pest control to reduce water and soil pollution and salinization in the Mediterranean
University of Perugia
İtalya*, Almanya, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, İspanya, İsrail, Türkiye
Dr. Gülçin Ece Aslan,
Akdeniz Üniversitesi
SAFWA
Alternative Biopesticides For Safe Integrated Pest And Water Management Around Mediterranean
Centre de Biotechnologie de Sfax
Tunus*, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Lübnan, Türkiye
Zeynep Çeterez,
Biyans Biyolojik Ürünler Ar-Ge Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi
Mush-Med
Transition to Healthy Mediterranean Functional Food via Integrating Mushroom Beta-glucans and Proteins: Promoting Body Homeostasis After Stress-Related Health Problems.
City of Scientific Research and Technological Applications
Mısır*, İtalya, Portekiz, Türkiye
Doç. Dr. Furkan Türker Sarıcaoğlu,
Bursa Teknik Üniversitesi
Tool4MEDLife
From Tradition to Innovation: New Foods and Educational Toolkits for a Healthy and Sustainable Mediterranean Lifestyle
Università degli Studi di Camerino
İtalya*, Hırvatistan, İspanya, Portekiz, Türkiye
Doç. Dr. Zafer Erbay,
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
VALOstones
Valorization of olive stone by-product as a green source of innovative and healthy value-added products in the context of the circular bioeconomy and sustainability
Laboratory of Biodiversity and Valorization of Bioresources in Arid Zones, University of Gabes
Tunus*, İspanya, Fransa, İtalya, Malta, Fas, Türkiye
Prof. Dr. Ebru Toksoy Öner,
Marmara Üniversitesi
* Koordinatör ülke