“EBYU Teknoloji ve Transfer Ofisi” TRT Erzurum Bölge Gündemi Programına Konuk Oldu

Üniversitemiz Teknoloji ve Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emre Yavuz, TRT Erzurum Radyosu Bölge Gündemi’nin  konuğu olarak Teknoloji Transfer Ofisi faaliyetleri ve  proje destekleri ile alakalı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bölge gündemi programının konuğu olan  Yavuz, ilk olarak Üniversitemizde Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama Araştırma Merkezi’nin 08.04.2019 tarihinde kurulmuş olup 08.10.2021 tarihinde ise gerekli hazırlıkların  tamamlanarak EBYÜ TTO A.Ş olarak faaliyet yapmaya başladığını belirtti.  Ofisin kuruluş amacının anlatıldığı programda  Teknoloji Transfer Ofisi’nde farkındalık, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim hizmetleri, destek programlarından yararlanmaya yönelik ve proje geliştirme/ yönetim hizmetleri  gibi  çalışmalar yapıldığından bahsedildi.

Teknoloji Transfer Ofisi’nin  bölgeye ve Erzincan’a katkısından da bahseden Yavuz,  özellikle üniversite sanayi iş birliği noktasında önemli çalışmalar yapıldığına ve üniversitemizin insan kaynağını, sanayinin gelişmesi adına nasıl kullanabileceği üzerine Organize Sanayi’sine  düzenli ziyaretlerin  gerçekleştiğini belirtti.